varkenshaas

Het meest overheerlijke varkenshaasrecept voor tijdens de feestdagen

Een varkenshaas is een heerlijk stuk vlees om tijdens de kerstdagen te bereiden. Hier is een recept dat je zou kunnen proberen:

Ingrediënten:

  • 1 varkenshaas (ongeveer 500 gram)
  • 2 eetlepels boter
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 wortel, in blokjes gesneden
  • 1 stengel selderij, in blokjes gesneden
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 kopje rode wijn
  • 1 theelepel tijm
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Smelt de boter in een grote ovenschaal en voeg de knoflook, ui, wortel en selderij toe. Bak het groentemengsel ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur, totdat de ui zacht is geworden.

Voeg de tomatenpuree, rode wijn en tijm toe en breng het mengsel aan de kook.

Leg de varkenshaas in de ovenschaal en voeg zout en peper naar smaak toe.

Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak het vlees ongeveer 40-45 minuten, of totdat het gaar is en een mooie kleur heeft.

Haal het vlees uit de oven en laat het even rusten voordat je het aansnijdt en serveert.

Serveer de varkenshaas met de jus uit de ovenschaal en je favoriete kerstgroenten.

Eet smakelijk!